Detachering

Gezien de toenemende capaciteitsvraag naar externe goed gekwalificeerde medewerkers biedt IC your Talent sinds 2013 medewerkers via detachering aan. Uw capaciteitsvraag zal worden ingevuld door onze snelle zelfstandige werving via social media, matching met onze bestaande database en via vaste partners. Unique selling point hierbij is dat elke kandidaat die wij aandragen, volgens afspraak, na 6 maanden detachering tegen een vaste eind fee mag worden overgenomen. Een soort verlengde proeftijd dus. Zo heeft u als klant en opdrachtgever de tijd en de ruimte om uw kandidaat goed te kunnen beoordelen. Past hij of zij binnen uw bedrijfscultuur, welke vaardigheden zijn aanwezig en wat is het toekomstig potentieel van een kandidaat. Onze afspraken hierover zijn helder, duidelijk en scherp qua tarief en voorwaarden. Probeer ons eens uit en maak snel een afspraak wat we voor u mogen betekenen.

Werving

Naast het aanbieden van een flexibele schil bent u soms ook gewoon op zoek naar de juiste man of vrouw op de juiste plaats. Dan is werving en selectie voor u de oplossing. IC your Talent ziet het als een uitdaging om juist die plaatsen in te vullen die moeilijk invulbaar zijn. Als vacatureportal biedt IC your Talent, tegen geringe kosten, de mogelijkheid om snel vacatures door te plaatsen op diverse websites en de IC your Talent app. Hierbij hebben we drie verschillende pakketten.

Brons

De vacature wordt als top vacature geplaatst op de website van IC your talent en zal worden gematcht met reeds ingeschreven kandidaten. Daarnaast wordt er op Facebook en Linkedin een advertentie geplaatst. Gelijktijdig wordt een advertentie geplaatst op nuwerk.nl. Daarnaast wordt de app ingezet op het Apple en het Android platform als vacature bank. Voor 1 van uw kandidaten kan een persoonlijkheidstest worden aangevraagd. Deze module kent een looptijd van 30 dagen.

Zilver

De vacature wordt als top vacature geplaatst op de website van IC your talent en zal worden gematcht met reeds ingeschreven kandidaten. Daarnaast wordt er op Facebook en Linkedin een advertentie geplaatst. Gelijktijdig wordt een advertentie geplaatst op nuwerk.nl. Daarnaast wordt de app ingezet op het Apple en het Android platform als vacature bank. Voor 1 van uw kandidaten kan een persoonlijkheidstest worden aangevraagd. De geselecteerde kandidaten krijgen voor het sollicitatie gesprek een persoonlijkheidstest toegestuurd (maximaal voor 3 kandidaten). Deze test is naar keuze van het bedrijf en kan worden gekozen aan de hand van de kerncompetenties die de vacature met zich meebrengt. Daarna kunt u direct kunt gaan matchen en een sollicitatie gesprek inrichten aan de hand van de vooraf samengestelde vragenlijst. Deze module kent een looptijd van 45 dagen.

Goud

De vacature wordt als top vacature geplaatst op de website van IC your talent en zal worden gematcht met reeds ingeschreven kandidaten. Daarnaast wordt er op Facebook en Linkedin een advertentie geplaatst. Gelijktijdig wordt een advertentie geplaatst op nuwerk.nl. Daarnaast wordt de app ingezet op het Apple en het Android platform als vacature bank. Voor 1 van uw kandidaten kan een persoonlijkheidstest worden aangevraagd. De geselecteerde kandidaten krijgen voor het sollicitatie gesprek een persoonlijkheidstest toegestuurd (maximaal voor 5 kandidaten). Deze test is naar keuze van het bedrijf en kan worden gekozen aan de hand van de kerncompetenties die de vacature met zich meebrengt. Daarna kunt u direct kunt gaan matchen en een sollicitatie gesprek inrichten aan de hand van de vooraf samengestelde vragenlijst. Daarnaast wordt er via de geprinte media een regionale of landelijke advertentie geplaatst in een blad naar keuze (bijv. Metro of Telegraaf). Deze module kent een looptijd van 60 dagen.

Succesvolle invulling

Als een vacature wordt ingevuld door middel van onze methode wordt daarnaast een performance fee in rekening gebracht. Desgewenst kunnen de sollicitatiegesprekken ook worden gevoerd door IC your Talent tegen uur facturatie. Bij selectie door IC your Talent zal de bruto selectie worden gescreend. De kandidaten, die afgezet tegen het functieprofiel, de beste score laten zien krijgen een interview en worden voorzien van een verslag inzake de gevraagde competenties en een persoonlijkheidstest aangeboden aan de klant. Deze persoonlijkheidstest is toegespitst op het kennisniveau en de functie eisen die u als klant aan de functie stelt. Gemiddeld genomen levert dit drie tot vijf bruikbare kandidaten op. Uiteraard afhankelijk van de soort vacature, klantwens en de gekozen pakket keuze.